Pop-Up Galerie Vlaardingen

Soort project: tijdelijke kunstgalerie
Adres: Hoogstraat 155

Webadressen: www.dewinkelmeiden.nl en www.galerievlaardingen.nl
Reikwijdte: Vlaardingen
Looptijd
deel 1: oktober – december 2013
Looptijd deel 2: februari – april 2014

Stichting DeWinkelmeiden organiseert samen met Stichting Anders Kijken een tijdelijke galerie in de Vlaardingse Hoogstraat. De Pop-Up Galerie Vlaardingen opende met een swingende muzikale act van de Pop-Up Girls Ariënne Groenewoud en Anita Walraven, lovende toespraken van wethouder cultuur Jan Robberegt en wethouder economie Ruud de Vries, en bestuursvoorzitter Stadsherstel Vlaardingen André Fontijne. Mirjam Poolster verklaarde de rol van Stichting Anders Kijken en De Vlaardingse Kunst- en Cultuurgids, Janet van Huisstede verklaarde waarom DeWinkelmeiden dit initiatief hadden genomen.

Verrassende kunstenaars
Aansluitend op de citymarketing slogan Vlaardingen Verrast geven we in deze Pop-Up Galerie 25 verrassende Vlaardingse kunstenaars een eigen plek voor presentatie aan het winkelend publiek. Twee of drie kunstenaars vormen telkens twee weken lang een creatief koppel.

Workshops en presentaties
De werkwijzen en technieken van de kunstenaars worden in de galerie in beeld gebracht met foto’s van Look J. Boden en teksten van Stadsdichter Mirjam Poolster. In de Pop-Up Galerie Vlaardingen treden de deelnemende kunstenaars telkens een heel weekend op als gastvrouw/heer. In dat weekend geven zij presentaties over hun werk en werkwijze, en bieden ze workshops aan voor jong en oud. Op donderdag en vrijdag ‘bevrouwen’ studenten van het Grafisch Lyceum Rotterdam en Artemis Academie Rotterdam de galerie. Vivienne Verweij (GLR) en Regine Mentink (Artemis) zijn stagiaires van DeWinkelmeiden en verzorgden ook alle vormgeving van flyers, posters en panelen.

Deelnemende kunstenaars:
Jantine Kok / Marieke van ’t Hof / Russell Hinckley / Look J. Boden / Mirjam Poolster / Zhanhong Liao / Frans de Winter / Beaty Czetö / Bert Otto / Mirjam Boomert / Ria Koks / Esther v. Duffelen / Magriet Mostert / Marjanne Alderliesten / Jacco Breedveld / Sander Nagel / Thirsa Sebel / Rinke Baaima / Brigitte Bot / Coby Korpershoek / Charles Remeeus / Cees Eykelenboom / Fijkje Fontijne – Langejan / Annette Braad / Marijke van Welzen

Comments are closed.